SalmeKlang så dagens lys en tidlig vårdag i 2008, og består av Mari Klingen, Knut-Ingolf Brenna, Per Erik Olsen og Jo-Martin Grosås Nordbø.

SalmeKlang, en musikalsk villblomst
SalmeKlang er et firemanns-orkester som kombinerer folketoner fra hele verden med norske religiøse tekster. Disse salmene er en viktig del av vår kulturarv og nordiske salmeskatt, en skatt som berører, gleder og trøster de som hører og synger dem. Salmer er en viktig del av vår norske identitet, og SalmeKlang vil med sitt arbeid være med på å bevare dette. Å benytte seg av folketoner og folkemelodier fra hele verden, er med på å skape et felleskap på tross av landegrenser og geografisk beliggenhet.

SalmeKlang legger vekt på å være musikalsk tilgjengelig både for ungdom, voksne og eldre. Med sin respekt for materialet, samt profesjonelle tilnærming, har bandet funnet en verdig måte å fortolke salmeskatten på.
Det fins ingen andre band som låter akkurat som SalmeKlang. Her er det luftige partier med store klangflater, detaljrike melodier og lekne sprang. Spennende rytmer og fargerike harmonier, mollstemte folketoner med forløsende omkved. Alt bundet sammen av dyktige musikere, med en ærlig og åpen formidlig. Tekstene tolkes med en dyp inderlighet, aldri fordømmende, men alltid inkluderende. De fire medlemmenes sterke musikalske personligheter skinner alltid gjennom.

Plateutgivelser og prosjekter.
I 2009 innledet SalmeKlang et samarbeid med Sanden Media og 27.februar 2010 ga de ut sin selvtitulerte debutplate «SalmeKlang». I kjølvannet av debutplata besøkte SalmeKlang mange festivaler, holdt konserter i kirker og bedehus, samt deltok på forskjellige spennende prosjekter, som samarbeidskonsert med den prisbelønte forfatteren Gaute Heivoll, samt at de deltok på Kirkemøtet i Tønsberg. De deltok også på koret Mosaics juleturné i 2011.

I januar 2012 gikk de nok en gang i studio, denne gangen for å spille inn den «vanskelige» andreplata. Med seg på laget fikk de med seg folkemusiker Kim André Rysstad, og samarbeidet ble til singelen «Eg Er Ein Gjest I Verda», som kom ut 8.mai. Selve plata, «Himmelveg» kom 1.juni og har mottatt gode kritikker. Se media-sidene for linker.

I perioden 2010 og 2015 var SalmeKlang veldig aktive med spillejobber og har siden 2016 gjort noen utvalgte konserter. I 2020 skal de atter en gang ut på veien, kom og hør!